Sagateatern för barn, Nyland

Sagateater erbjuder teater i alla former på svenska och finska speciellt för dagisgrupper, och andra små-åringar och lite äldre. I våra pjäser och vår pjäsverksamhet använder vi oss mycket av bla dockteater och maskteaterteknik samt fysisk teater. 
Vi tycker att alla ska ha rätt och möjlighet att gå på teater och vill därför erbjuda dagisar ett billigt pris på föreställningarna. Vi åker även på turné ut på dagisfältet och till kulturhus, bibliotek och evenemang.

Pjäser under våren 2013:

VEMS KOMPIS?   (1-3 år)

Bygger på den superpopulära boken med samma namn av Stina Wirsén, aktuell i Sverige just nu. Nalle träffar Blå Katten som är så fin och mjuk och len. men Blå
Katten vill leka med de andra också. Vad gör Nalle nu...? En liten pjäs om svartsjuka och att leka i en sandlåda.

Pga sin karaktär, kan vi spela för max 30 st på samma gång, i ett litet, tryggt  trymme. Pjäsen är liten, som en sagostund där barnen sitter nära intill och efteråt får vara med och bygga i sandlådan. Därför ger vi gärna två föreställningar efter varandra så fler har möjlighet att se den!

MED MORMOR PÅ VIFT    (4-6 år)

Pjäsen handlar om Edvin som är 6 år och inte gått med på cirkus med alla dagiskompisar. Han var rädd och nu är han ledsen. Men när han kommer till Mormor börjar det hända.. Tillsammans upptäcker de en cirkusvärld i råmu-rummet  (ni vet, ett sånt där rum där allt gammalt råmu samlats och man aldrig vet vad man kan hitta). Edvin märker att alla på cirkusen också är lite rädda, men det blir en föreställning ändå.
Pjäsen bygger mycket på ordlöst skådespelande och innehåller trollkonster.

MUSIKALETT I DRÖMFABRIKEN   (6-9 år) 

En liten musikal blev musikalett och historien blev ett deckardrama. Vart tar alla drömmarna vägen? Natten måste räddas! På drömfabriken förstår man ingenting och utser en arbetsgrupp att forks fallet. Vad drömmer folk om och varför? Pjäsen är lite vardagsfilosofi varvad med roliga musiknummer med delvis liveband. Pjäsens sista scen förblir olöst tills publiken får hjälpa till att lösa fallet. Hur det går är alldeles upp till dem...

Bebisteater: HÖÖ  (6-12 mån) 

Teater för de allra minsta tillsammans med en stor. Vi har lekt med färg, form, rörelse, ljud och läst bilderböcker för att komma in i en bebis fantasivärld. Pjäsen är resultatet av detta. Per föreställning tar vi 15 st små med stor och den har interaktiva element, som en liten workshop, där stor+liten får upptäcka tillsammans.

Workshops:

FANTASISKOLA    (4-6 / 7-9 år)

Sagateater har konstruerat ett nytt koncept för skapande konst och hösten 2013 erbjuds ett pilotprojektet för detta på kulturhus/bibliotek mm. Vi leker tillsammans med fantasin och grupepr får bekanta sig med ett hopkok av ordkonst, bildkonst, trolleri och dock-/objektteater under 1,5 h. Ingen behöver uppträda och ändå blir
det teater, tillsammans!

Mer info och kontaktuppgifter här: sagateater.wix.com/saga

 

 

mammapappa

är Finlands största svenskspråkiga forum för föräldrar och gravida.

Vårt forum har över 5 000 medlemmar och har dagligen runt 100 nya inlägg.

Ta kontakt om du har frågor eller idéer om annat som kunde intressera just föräldrar.
 

mammapappa på facebook

Facebook 

mammapappa på twitter

 Följ oss på twitter @mammapappacom

 

mammapappa tackar

 

 

 

Stiftelsen

BRITA MARIA RENLUNDS MINNE