Min bebis fiser väldigt illa och har magknip

13.10.2011 kl. 22:20

Min bebis fiser väldigt illa och har magknip

Hej. Jag har en liten dotter på 2 månader. Hon fiser väldigt illa och verkar ha magknip.. beror detta på något jag äter som hon inte tål? Hon fiser väldigt ofta, flera gånger på 2 min. Hon äter bröstmjölk och sista måltiden innan hon somnar får hon flaska..nan1. Hon får även minifom och sempers magdroppar. Vad ska jag göra?

Svar:

Hej!

Det är väldigt svårt att säga vad som ger ditt barn magknip och illaluktande gaser. Upp till tre månaders ålder har många bebisar magknip, något som delvis beror på omoget tarmsystem. Det kan drabba både barn som helammar och de som får helt eller delvis tillskott, som din flicka.

Nan1 innehåller enligt Nestlés officiella hemsida en rad olika ämnen, däribland vassle och skummjölk. En del barn kan reagera på mjölk, både i det mamman äter och det som finns i tillskotten. Jag rekommenderar dig att tala med barnavårdscentralen som ditt barn tillhör, och fråga om råd angående kosthållning. Om flickan har utslag också kan det handla om mjölkproteinallergi och då ska man utesluta mjölk ur kosten.

Men gör inget utan att ha rådgjort med barnavårdscentralen först. Kostförändringar måste följas upp med vikt och tillväxtkontroller hos barnet. Vanligen är lättare magknip och gaser hos så små bebisar naturligt och växer med tiden bort.

Lycka till!
Vänliga hälsningar
/Jenny Arhammar
Legitimerad läkare

mammapappa

är Finlands största svenskspråkiga forum för föräldrar och gravida.

Vårt forum har över 5 000 medlemmar och har dagligen runt 100 nya inlägg.

Ta kontakt om du har frågor eller idéer om annat som kunde intressera just föräldrar.
 

mammapappa på facebook

Facebook 

mammapappa på twitter

 Följ oss på twitter @mammapappacom

 

mammapappa tackar

 

 

 

Stiftelsen

BRITA MARIA RENLUNDS MINNE